Dodano: 2008-01-29 13:16
Witaj Siostra :*
Witaj Brachu <graba>
:arrow: Siostrzyczka - no wlasnie, zbyt duzo niejasnosci, zbyt duzo watpliwosci. Caly proces wydaje mi sie conajmniej zenujacy. Czuje jakis niesmak. Na szczescie tak jak wspomnialas. Angole maja inny system prawny, na podstawie zupelnie innych przeslanek mozna sie odwolywac niz u nas i mam cicha nadzieje, ze adwokaci wykorzystaja to najlepiej jak potrafia. Poza tym tak jak wspomnialas Siostra - rozumialbym postepowanie sedziego, jesli chodzi o odejscie od jednoglosnosci lawy, gdyby nie bylo tylu niejasnosci procesowych co tutaj. Mam dziwne wrazenie, ze ten proces ma jakis polityczno-socjologiczny podtekst, dopatruje sie drugiego dna. Dlatego tez mam cicha nadzieje, ze sprawa jednak trafi do Strasbourga, bo to co pokazal nam angielski wymiar sprawiedliowsci pozostawia wiele do zyczenia. Jesli nawet faktycznie jest winny ten chlopak to przynajmniej niech zostanie osadzony sprawiedliwie i tak by zadnych watpliwosci nie pozostawial zasadzony wyrok.
:arrow: Semjan - odnosnie tych smaczkow - faktycznie masz racje Bracie, moze to wlasnie kierowalo nim, jesli naprawde dokonal tego gwaltu. Tego nie wzialem pod uwage z racji mojego uwielbienia do uginajacych sie kłącz swiezych winogron :wink: ale to i tak nie zmienia postaci rzeczy. Tak jak wspomniales - prawo nie moze byc rowne i rowniejsze...
Olcia - oczywiscie kawka dla Ciebie i buziak na dokladke :wink:
Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko w porzadku i radzisz sobie w Dojczlandii :wink:
Dodano: 2008-01-29 14:09
Witam Szanownych Państwa :D
Chineczko :**
Dottore...<graba>
Wstawiłem wodę na kawkę, może po małej filiżance? Zapraszam.
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2008-01-29 14:49
Dla mnie dużą Semjanku, czajnik mi się śpsiuł, a pić się chce
Wutam szanownych zgromadzonych :*:)
A co do sprawy, którą poruszył Dottore mogę powiedzieć, że równiez nie wierzę w winę tego chłopaka. Wystarczy spojrzeć na jedyny "dowód"... No ratunku, jeśli widać było, że chłopak oddalał się od grupy i na tej podstawie dostał podwójne dożywocie to coś tu jest nie tak. Proste, media zrobiły nagonkę, społeczeństwo było więc zgodne... Jak już gazeta mówi, że gwałciciel więc gwałcicielem musi być. jak dla mnie nielogiczne jednak jak głosi stare góralskie przysłowie: są ludzie i taborety, krzesła i parapety ale niektórzy urodzili się zawiasami... Tak ja mówiłeś Doktorku, za duzo watpliwości i niejasności... Szczególnie przy teście na zgodność DNA...
Dodano: 2008-01-29 15:12
Bry Państwu : Semjan :* Dottore:* Little Si-ejcz:*, Nareo...
Widzę, że kolejna mała burza mózgów w naszej kawiarence :twisted: Cieszę się 8)
Ja, przyznaj,ę także nie śledziłam z uwagą wydarzeń toczących się wokół sprawy tego gwałtu. W głowie mam raczej teraz prawo fiskalne a nie karne, ale z tego co tu piszecie i co wczoraj jednym uchem słyszałam w wiadomościach, okazuje się, że dowody są wątpliwe i przeważają poszlaki i domysły...no...chyba, że polska telewizja z niewiadomych dla mnie przyczyn nie podaje wszystkiego lub tez nie o wszystkim sama wie...różnie to bywa. Tak czy owak, podobnie jak większość z was nie podchodzę do sprawy narodowościowo - jeśli winny, to nieważne czy Polak, Turek, Rumun, Amerykanin, Francuz etc...jeśli ma tą kobietę na sumieniu to niech siedzi...choć dla mnie kara dożywocia w więzieniu z pięcioma gwiazdkami to żadna kara...ale to już temat na inną pogawędkę.
Natomiast jeśli jest niewinny to z pewnością będą odwołania, aż do ostatniej instancji...do ETPC. Czas pokaże.
<łyk kawy>
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Dodano: 2008-01-29 16:19
| nomay napisał(a): |
| chyba, że polska telewizja z niewiadomych dla mnie przyczyn nie podaje wszystkiego lub tez nie o wszystkim sama wie...różnie to bywa. |
Witaj Dżej :* Nareo :*
Z tego co sledzilem newsy naszych polskich mediow, to mysle, ze akurat w tej sprawie podali tyle co sie dalo... Przegladalem prase brytyjska i tam to dopiero mozna znalezc szczatkowe informacje na ten temat. Choc obilo mi sie o uszy, ze ktoras z tamtejszych gazet ma podac jakis obszerniejszy reportaz w tym temacie...
Pozyjemy - zobaczymy - mysle, ze warto sledzic ta sprawe, tym bardziej jesli ktos sie interesuje odrobine prawem... Wg mnie to dopiero poczatek sprawy...Co do tematu wiezienia - poruszymy go kiedy indziej, choc podejrzewam, ze rowniez podobne bedziemy mieli spostrzezenia w tym temacie :wink:
Trzymam kciuki za powodzenie sesji droga Dzej
Dodano: 2008-01-29 16:28
| dr_Faustus napisał(a): |
| Co do tematu wiezienia - poruszymy go kiedy indziej, choc podejrzewam, ze rowniez podobne bedziemy mieli spostrzezenia w tym temacie :wink: |
Też tak myślę i...trzymam za słowo 8)
| Trzymam kciuki za powodzenie sesji droga Dzej |
Jeszcze nie dziękuję, gdyż pozostały mi dwa egzaminy. póki co prawo gospodarcze UE bardzo dobrze do przodu:D <
owiało skromnością...ale co tam>
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Dodano: 2008-01-29 17:44
Ojojojoj.... I ja zyczę wszystkim zdającym powodzenia na sesji!!! Za rok sama będę potrzebowała życzeń powodzenia
Za zdane egzaminy: wszystkim zdającym kubas herbaty z prądem na mój koszt! :twisted:
Dodano: 2008-01-29 17:48
| Narea napisał(a): |
| Za zdane egzaminy: wszystkim zdającym kubas herbaty z prądem na mój koszt! :twisted: |
Podaj dane. Muszę wystawić Ci fakturę za konsumpcję :lol: :lol:
Dodano: 2008-01-29 18:39
I ja droga Dzej przylaczam sie do gratulacji odnosnie tego, co juz za Toba..
A Kubas z wkladkami wszelkiego rodzaju "na zyczenie" niech bedzie na moj koszt. Tak wiec Przyjacielu oszczedz Naree :wink: I za Was moi drodzy wznosze toast...Niech Wam sie wiedzie i szczesci :)
Dodano: 2008-01-29 20:52
8) Ja na kubas z wkładką zawsze chętna...dwa razy powtarzać mi nie trzeba :twisted:
Zatem niech nam się wiedzie i szczęści...wszystkim 8)
Nareo...widzę, że najlepsze lata życia dopiero przed Tobą...ehh...mój studencki żywot dobiega niestety końca, a było tak miło...Były chwile gorsze i milsze, ale suma sumarum tych pięć lat zapadnie mi w pamięć jako ten lepszy czas...czy najlepszy...hmm...mówią, że życie zaczyna się po czterdziestce, więc chyba jeszcze wszystko przede mną...przed Wami tyż moi mili.
Zatem za przyjemne momenty <wznosi kubeczek>
Dodano: 2008-01-29 20:57
ooo... jak miło:D juz ktoś chce mnie oszczędzać
ide spać... smaczniusiej kawy i słodkich snów kawopijcy! do miłego jutra...:)
Dodano: 2008-01-30 01:26
Ajaj, nikogo nie już ma w kawiarence
Klamkę pocałowałam - jak zwykle jestem nie w porę.
:arrow: Doktorze: dziękuję, w Dojczlandii jakoś mi się żyje, uniwerek jest przyzwoity, ale szczerze mówiąc czegoś mi tutaj brakuje. Myślę, że na razie się już najeździłam po świecie w poszukiwaniu podniet naukowych. Bardzo chcę już wracać, więc się nawet cieszę, że został mi tu już tylko miesiąc
Też niestety sesja się właśnie u mnie wkrótce zacznie. Łatwo nie będzie, więc wszelką działalność internetową zawieszę na jakiś czas.
:arrow: Życzę powodzenia tym, co go będą potrzebować.
Miłych snów :*
... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...
Dodano: 2008-01-30 07:11
Witam @ll !
Otwieram przybytek pozdrawiając ciepło :D
Dodano: 2008-01-30 07:48
POWITAC WSZYSTKICH
| Little_China_Girl napisał(a): |
|
:arrow: Doktorze: dziękuję, w Dojczlandii jakoś mi się żyje, uniwerek jest przyzwoity, ale szczerze mówiąc czegoś mi tutaj brakuje. Myślę, że na razie się już najeździłam po świecie w poszukiwaniu podniet naukowych. Bardzo chcę już wracać, więc się nawet cieszę, że został mi tu już tylko miesiąc
|
Juz ja chyba wiem Siostrzyczko o jakie braki Ci chodzi :wink: Ciesze sie, ze wracasz, bedzie trzeba to uczcic. Za Ciebie rowniez kciuki bede trzymal... Zaczynamy "Final Countdown" :wink:
Pozdrawiam zyczac milego dnia
i ide czarnego szatana przygotowac :wink:
Dodano: 2008-01-30 08:42
Czołem Panowie o tak wcześnie nieprzyzwoitej porze.
Co do braków - Doktorze - to są porażająco dotkliwe, ale nawet jeszcze nie to jest najgorsze.... przez takie ciągłe rozjazdy pewnych spraw związanych z życiem prywatnym nie ułożę sobie na spokojnie.
I kawę muszę sobie sama rano robić :cry:
Dodano: 2008-01-30 09:08
aaa... witam witam kawopijuców o tak barbarzyńskiej porze... trzeba jednak nabrać sił przed dniem trudnym i pełnym stresów... w takim razie kawke poproszę...:)i coś na wzmocnienie... :wink:
Dodano: 2008-01-30 09:34
| Czołem Panowie o tak wcześnie nieprzyzwoitej porze. |
| Narea napisał(a): |
| aaa... witam witam kawopijuców o tak barbarzyńskiej porze... |
Witam moje drogie kobiety
|
Co do braków - Doktorze - to są porażająco dotkliwe, ale nawet jeszcze nie to jest najgorsze.... przez takie ciągłe rozjazdy pewnych spraw związanych z życiem prywatnym nie ułożę sobie na spokojnie. I kawę muszę sobie sama rano robić :cry: |
Tak, wiem Siostrzyczko, rozmawialismy o tym, rozjazdy w niczym nie pomagaja, tym bardziej, gdy zycie prywatne dopiero zaczynasz sobie ukladac. Trzeba wtedy nie lada samozaparcia i juz sam nie wiem czego jeszcze, zeby przezwyciezyc wszelkie przeciwnosci losu, no ale z drugiej strony czego sie nie robi dla... <tuli> Nosek do gory Ola, juz niedlugo, ja wiem, ze wszystko ulozy sie po Twojej mysli Siostra. W razie co to wiesz przeciez, ze na brata mozesz liczyc :*
:arrow: Narea - jestes na takim etapie, ze mozesz powoli sie przyzwyczajac do barbarzynskich por do wstawania :wink: A tak na powaznie - korzystaj poki mozesz, studia sa po to, zeby sie zabawic i wyspac na zapas :lol:
Dodano: 2008-01-30 10:16
| W razie co to wiesz przeciez, ze na brata mozesz liczyc :* |
ależ zabrzmiało :wink:
Wciąłem śniadanko. Coffeeee part II.
B.t.w rozjazdów na przełomie marzec/kwiecień jadę do Holandi na min. 2 tyg.
Dodano: 2008-01-30 10:32
| Semjan napisał(a): |
|
ależ zabrzmiało :wink: |
No wiesz Przyjacielu, my sie z Sis bardzo lubimy :wink:
|
Wciąłem śniadanko. Coffeeee part II. B.t.w rozjazdów na przełomie marzec/kwiecień jadę do Holandi na min. 2 tyg. |
A ja sie zlapalem na tym, ze stosuje diete porucznika Coopera z Twin Peaks - szatan+pączek i to kilka razy dziennie :twisted: FIRE WALK WITH ME :twisted:
Skoro juz o rozjazdach mowa - w drugiej polowie marca wyruszam do Anglii i Szkocji na dwa tygodnie szlakiem zamkow i w poszukiwaniu potwora z Loch Ness :wink: tak wiec czuje, ze miniemy sie Brachu
EDIT: A przywieziesz mi flaszeczke holenderskiego Absynthu? :lol: Ladnie prosze :lol:
Dodano: 2008-01-30 10:36
Witam Nareę, której chyba już wieki całe nie widziałam :)
Witam również Ciebie drogi Semjanku - no tego "drogiego" to chyba mi już nie podarujesz po tamtej pamiętnej rozmowie we wiadomym wątku :)
Czekam jeszcze, aż Nomay tu zajdzie, jakże się za Nią stęskniłam :)
| [quote:16a9bcea7f="dr_Faustus"]W razie co to wiesz przeciez, ze na brata mozesz liczyc :* |
Dzięki za słowa otuchy Bracie-Doktorze. Ale przecież ja już niedługo wracam. Skąd ten nastrój mi sie przypałętał, to sama chciałabym wiedzieć... chyba to przez brak słońca.
A co Wy tak wyjeżdżacie nagle wszyscy?
Dodano: 2008-01-30 10:58
Witajcie wszyscy, tak licznie zgromadzeni
. Gnam po kawę i zasiadam do roboty. Nagle mam tyle na głowie, że nawet do cafe nie mam czasu zajrzeć
| A ja sie zlapalem na tym, ze stosuje diete porucznika Coopera z Twin Peaks - szatan+pączek i to kilka razy dziennie :twisted: FIRE WALK WITH ME :twisted: |
Pączek jeszcze do tego??? Burżuj :lol:
Dodano: 2008-01-30 10:59
Witaj Mr.W. - Burzuj? czemu nie - moze byc i burzuj - trzeba korzystac z zycia, poki mozna :wink:
Tak swoja droga, przypomnialo mi sie jak na studiach na mnie wolali :wink: - FHANCUZIK :lol:
|
Dzięki za słowa otuchy Bracie-Doktorze. A co Wy tak wyjeżdżacie nagle wszyscy? |
Nie dziekuj Chineczko, bo tutaj naprawde nie ma za co. A co do wyjazdow to cos czuje, ze Semek sluzbowo rusza, jesli zas chodzi o mnie to wiesz przeciez, ze wloczykij jestem - wiec jade troche zmienic otoczenie i powloczyc sie po pieknej Szkocji...
Dodano: 2008-01-30 11:05
dzień dobry :)
ja dzisiaj scisla dieta , woda mineralna do tego woda mieralna ech .
|
A ja sie zlapalem na tym, ze stosuje diete porucznika Coopera z Twin Peaks - szatan+pączek i to kilka razy dziennie :twisted: FIRE WALK WITH ME :twisted: |
faktycznie moze byc ogniscie po takiej diecie
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Dodano: 2008-01-30 11:18
Bracie Doktorze, a możeby tak posiedzieć coś trochę w domu ... ? coś niecoś ... :D
..ale nie... wciąż gdzieś gnamy :)
Smacznego Wam życzę, Drodzy Śniadaniożercy, ja już jestem po.
Teraz znikam na zajęcia (taaaa, posiedzę w domu :roll:)
Życzę Wam miłego dnia.